VENKEL GNOCCHI MET GEKONFIJTE CITROEN

Gnocchi! Een van mijn favoriete gerechten, en vooral heel erg makkelijk en snel. De saus zit boordevol groenten maar is toch een geliefd recept bij kinderen (als je de groenten wat fijner maalt). Kortom een eenpansgerecht voor iedereen, groot, klein, vega, carnivoor. Enjoy!

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snij alle groenten fijn
  • Ui en knoflook fijn snijden en fruiten in de olijfolie, samen met de italiaanse kruiden
  • Indien ui en knoflook glazig zijn, de gesneden venkel en bleekselderij toevoegen totdat ook deze beetje glazig worden.
  • Courgette erbij en beetje bakken.
  • Voeg de tomatenblokjes samen met de groentenbouillon toe, samen met de fijngesneden gekonfijte citroen en chili.
  • Laten pruttelen voor 10 min op middelhoog vuurtje.
  • Basilicum fijnsnijden en een deel toevoegen aan de saus als de saus bijna van het vuur kan.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Ondertussen pan met heet water koken en de gnocchi toevoegen. Zijn vrij snel klaar (3 min).
  • Snel de pijnboompitjes roosteren.
  • Gnocchi op de borden scheppen, saus eroverheen, garneren met overige verse basilicum en de pijnboompitten.
Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 3 personen

  • 3 grote tenen knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 1 sjalotje
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 bleekselderij
  • olijfolie
  • italiaanse kruiden
  • groentenbouillon
  • (optioneel) verse chilipeper
  • 1 kleine gekonfijte citroen (toko, Ekoplaza)
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 pakken gnocchi (biologisch of anders zelf maken)
  • verse basilicum
  • pijnboompitten
  • heet water
  • zout en peper naar smaak

NATAFELEN MET JEWARIA LUU

Vegan Godfairy, moeder & model, fair fashionista én student rechten, Jewaria Luu, is de creator van die errug lekkere vegan gnocchi-gerecht hierboven (met die verrassende kookhack voor onze biologische gnocchi) ! Natuurlijk was het ook heerlijk natafelen met Jewaria.. Enjoy!

MEER OVER JEWARIA

  Volg Jewaria op haar Instagram voor vegan food (in haar Stories) !