SPOON AWAY THE HURT CHOCOLATE MOUSSE

Tired of all that cruelty-filled food? We hebben iets lekkers voor je: deze Spoon Away The Hurt Chocolate Mousse van Emma Herngreen aka Funky.Vegan! Met weinig het ultieme bereiken, it’s a gift! En kijk ’s wat dat aquafaba doet…!

Btw, Emma ‘vet’ de kom en de mixer even in met wat citroensap, zodat het écht schoon is en de aquafaba niet blijft plakken! #Tip

Bereiding

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de aquafaba (kikkererwtenvocht) met een mixer tot een schuim met stijve, witte pieken.
  • Klop in een ruime kom de slagroom met de suiker stijf.
  • Mix de gesmolten chocolade door de slagroom.
  • Spatel beetje bij beetje het aquafabaschuim door het mengsel.
  • Schep de mousse in de glaasjes of in jouw ene grote glas.
  • Rasp wat chocolade over de mousse.
Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 400 gram vegan pure chocolade
  • Groot blik kikkererwten (mét vocht = aquafaba)
  • 400 ml vegan slagroom om op te kloppen (alpro)
  • Witte basterdsuiker

    BENODIGDHEDEN

  • 2 mixers, of maak je mixer tussendoor goed schoon! 
  • een pan + kom om de chocolade au bain-marie te smelten
  • 2 ruime kommen om in te mixen
  • Spatel
  • Opscheplepel
  • Kommetjes of glaasjes
  • Rasp

NATAFELEN MET EMMA HERNGREEN

Na het KokenMet en 24 mins aflikken van onze vingers, pakten we twee stoelen erbij en was ’t heerlijk Natafelen… (In de video ook de aanwijzing hoe je een gesigneerd exemplaar van haar boek kunt winnen!) 

MEER OVER EMMA

 Volg Emma op haar Instagram voor vegan sweets, muziekjes & haar kat 🙂