MINI ZOETE-AARDAPPEL QUICHES

Het vervangen van ei of een bindmiddel vinden voor je taart is soms een uitdaging. In mijn boek laat ik verschillende manieren zien als het gaat om zoete taart. Ook laat ik een aantal hartige taarten zien en daar wil ik me in deze Kookshow op richten. We gaan lekkere mini quiches maken, die vullen maar een lekker fris tintje hebben. Deze quiches zijn ideaal voor een feestje, om mee te nemen en je kunt ze invriezen.

TIP: Maak kans op een gratis, gesigneerd exemplaar van Bak To Basic!

Bereiding

Bereidingstijd: 10-15 minuten

  • Verwarm de oven voor
  • Pof de zoete aardappel, wortel en ui in de oven (25 min)
  • Gekookte groenten, cashewnoten, edelgistvlokken, plantaardige melk in de blender, mix tot een mooie crème
  • Muffinbakjes beleggen met de hartige taartdeeg
  • Giet de vulling er in en halveer tomaatjes en druk deze in de vulling.
  • 180 graden, afbakken voor 20 minuten
Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 3 personen

  • 150 gram zoete aardappel
  • 1 wortel
  • 60 gram ui
  • 100 ml plantaardige melk
  • Cashewnoten (60 gram)
  • Edelgistvlokken (4 eetlepels)
  • Zout & peper
  • Bakje Cherry tomaatjes
  • 6 plakjes hartige taart deeg

NATAFELEN MET SIFRA

En wat een heerlijke mini-quiches met zoete aardappel waren dàt, vorige week! Rechtstreeks uit de net zo heerlijke kookboek ‘Bak To Basic’. Vandaag gaan we Natafelen Met Sifra. Doe je mee?

MEER OVER SIFRA

Volg Sifra Opstal aka @UniekEten 
op haar InstagramFacebook of site.