VEGAN QUESADILLA’S

VEGAN QUESADILLA’S

Caramba! Deze wholefoods plantbased versie van de Mexicaanse topper is rijk aan plantaardige eiwitten, complexe koolhydraten en goede onverzadigde vetten. En dat proef je!  De volkoren granen in combinatie met peulvruchten zorgen voor een volledig aminozuurprofiel,...

Lees meer
CHEWY CHOCOLATE CHIP COOKIES

CHEWY CHOCOLATE CHIP COOKIES

Als echte zoetekauw (en voedingsdeskundige) maakt Kim graag lekkere baksels. Een daarvan is het recept van deze (chewy) chocolate chip cookies. Krokant van buiten en - niet té - zacht van binnen. Het originele recept kreeg ze ooit van een oud klasgenootje die...

Lees meer
GRIEKSE VEGAN KOFTA

GRIEKSE VEGAN KOFTA

"Ik ben echt dol op dit gerechtje! Gekruide balletjes, wat groenten in een topsaus, pastaatje of rijst erbij; helemaal lekker. Veel meer woorden kan ik er eigenlijk ook niet aan vuilmaken, zou het gewoon proberen. 🙂 "Bereiding Bereidingstijd: 35 minuten Kruid het...

Lees meer
COLOUR THE WORLD RAINBOW

COLOUR THE WORLD RAINBOW

Ik heb gekozen voor een echte verwensalade waar je je geliefde mee kunt verrassen. Ik hou van kleur en het kan me niet bont genoeg zijn daarom deel ik graag dit recept met je. Plus, het is altijd heel tof als het een mooi plaatje oplevert "instagrammable pic's" I...

Lees meer
MINI ZOETE-AARDAPPEL QUICHES

MINI ZOETE-AARDAPPEL QUICHES

Het vervangen van ei of een bindmiddel vinden voor je taart is soms een uitdaging. In mijn boek laat ik verschillende manieren zien als het gaat om zoete taart. Ook laat ik een aantal hartige taarten zien en daar wil ik me in deze Kookshow op richten. We gaan...

Lees meer
AUTHENTIEKE GADO GADO

AUTHENTIEKE GADO GADO

Gado Gado (vrij vertaald: ratjetoe) is een wereldberoemd Indonesisch gerecht wat van nature al vaak vegetarisch is. Met een beetje kennis en begrip ontstijgt dit gerecht al snel het 'groenten met pindasaus' concept waar mensen vaak aan denken. Door subtiliteit in...

Lees meer
FRAMBOZEN-KERSEN CRUMBLE

FRAMBOZEN-KERSEN CRUMBLE

Ik heb gekozen voor een ontbijttaartje waarmee je je geliefde in de ochtend erg blij kan maken! Maar als toetje is de frambozen-kersencrumble ook heerlijk!Bereiding Bereidingstijd: 25 minuten Verwarm de oven voor op 190 graden Roer in een kom alle ingrediënten met...

Lees meer
FABERGÉ AVOCADO BURGER

FABERGÉ AVOCADO BURGER

Jacinta Bokma, bekend van het kookboek De Gezonde Bourgondiër, maakt voor ons een bijzonder lunch- of brunchgerechtje. "Eigenlijk wilde ik bij dit gerecht een avocado inzetten als ‘broodje’ voor een rauwe, plantaardige notenburger. Een elegant lunchgerecht, leuk...

Lees meer
HIGH PROTEIN VEGAN PAD THAI

HIGH PROTEIN VEGAN PAD THAI

My all-time favourite. Ik heb dit recept gebaseerd op een van de eerste recepten die ik heb gemaakt toen ik begon met vegan eten, 2 jaar geleden, en het is nog steeds mijn go-to! Het is erg makkelijk te maken en je kan het precies aanpassen zoals jij dat lekker...

Lees meer
VEGAN BLAUWE BESSEN DONUTS

VEGAN BLAUWE BESSEN DONUTS

Anne de Graaf van Anne Travel Foodie reist de hele wereld over en kent vele gerechten. In deze aflevering deelt ze de Vegan Blauwe Bessen Donuts met ons. "Ik vind het heel leuk om vega en/of gezonde versies te maken van bekende klassiekers. Zo laat ik zien dat je...

Lees meer
PASTA PISTOU

PASTA PISTOU

Rita Serano kookt voor ons een heerlijke Pasta Pistou. Ze is foodblogger, instagrammer en auteur van het kookboek '7 ingrediënten vegan'.Bereiding Bereidingstijd: 30 minuten Breng water aan de kook voor de pasta, kook deze volgens de instructies. Vang iets van het...

Lees meer
MAROKKAANSE SHEPHERD’S PIE

MAROKKAANSE SHEPHERD’S PIE

Samen met Paul Bom (productontwikkelaar van De Vegetarische Slager) maken we een vegetarische en Marokkaanse variant van een echte Engelse klassieker namelijk de Sheperd’s Pie. Dit recept wordt niet alleen gekenmerkt door heerlijke kruiden, groenten en krokante...

Lees meer
PINDAKAAS CHOCO KOEKJES

PINDAKAAS CHOCO KOEKJES

Lisa Jansen bakt heerlijke vegan taartjes én koekjes onder de naam Taarten van Jansen. Speciaal voor ons maakte ze deze Pindakaas Choco Koekjes.Bereiding Bereidingstijd: minuten Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak...

Lees meer
EASY VEGA WRAPS

EASY VEGA WRAPS

Randy Hereman interviewt alle gasten in de shows, en nu komt hij zelf met een geweldig recept: Easy Vega Wraps, zowel als snack, lunch of diner erg lekker. Kijk ook eens op zijn site voor zijn verhaal.Bereiding Bereidingstijd: 30 minuten Zet de oven aan op 200...

Lees meer
UNICORN BOWL

UNICORN BOWL

Jason Tjon Affo maakt voor ons deze gekleurde Unicorn Bowl met Pindasaus, Veggies en Tofu. Behalve lifestyle blogger op de The Indigo Kitchen is hij ook nog yoga leraar.Bereiding Bereidingstijd: 30 minuten Tofu: Maak eerst de marinade door de knoflookpoeder,...

Lees meer
EASY VEGAN CURRY

EASY VEGAN CURRY

Deze heerlijke vegan curry van Sanne van Rooij is heel 'easy' te maken, je kunt er alles indoen wat je lekker vindt! Ze schrijft nog veel meer op Living the Green Life, het meest complete plantaardige platform in Nederland.Bereiding Bereidingstijd: 20 minuten 1....

Lees meer
TIRAMISU

TIRAMISU

Met dit heerlijke dessert gemaakt van pure rauwe producten trekken we je uit de diepste dalen. Tiramisu betekend letterlijk 'trek mij omhoog' en dat doet Giulia, het Renmeisje, met dit heerlijke recept.Bereiding Bereidingstijd: 30 minuten Week de cashewnoten in een...

Lees meer